Amice, hoe vaak overkomt het ons niet dat malicieuze types ons confronteren met de gevaren van ons edele beroep? In deze ongewisse coronatijden vind ik het affreus dat ik soms geacht word acute hulp te verlenen aan waaghalzen die elke pandemie ontkennen.

Soit. Heb ik weekenddienst, dan sta ik paraat. Belt mijn goede vriend Albert Leenders, dan draaf ik braaf op. ECHT. Hij viert binnenkort zijn verjaardag; kijk maar op openluchttheateroosterhout.nl of je nog mee kunt feesten. Dan gaan ze los, hoor! Zijn kinderen hebben net die drug 3-MMC ontdekt, volgens mij snuift zijn vrouw wel eens een lijntje en zijn broer houdt wel van een glaasje. Die hoopt op een lange nazit. En zijn moeder … Ach, zijn moeder, die denkt dat je covid kunt bestrijden met sigarenrook. Ik verwijder nog liever 5 teken uit de oksel van een Engel dan dat ik dat mens behandel. Als ik haar zie, denk ik: ‘Val dood’. Nee, niet ECHT, hoor. Ergens is het best wel een schatje met wie ik graag eens zou willen zwemmen. In de Galderse meren bij voorbeeld.